Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g smør eller margarin, helst romtemperert
1 liten bunt persille
½ ts salt
1 klype svart pepper
1 klype sukker
Krydderurter etter smak, f.eks:
1 hvitløkfedd og 1 ss hakket basilikum eller rosmarin
1 ss smulet timian og noen hakkede oliven som variasjon
1 ss hakket paprika eller chilifrukt med 1 ss gressløk
1 ss hakket sitrontimian, 1 ss hakket basilikumblad og ½ ts svart pepper
2 ss hakket dill og 1 ss hakket gressløk
Uansett hvilke alternativ du velger så rør smør og krydder til en jevn pasta. Fyll en liten skål eller lag en rull og legg i plastfolie. Sett i kjøleskapet for stivning. Pynt skålen med litt urter.
Skjær aromasmøret i tynne skiver og legg i en vifte på en asjett eller direkte på den matretten som skal forgylles.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme