Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg frisk spinat eller 2 store pakker dypfryst, grovhakket spinat
100 g bacon
2 store løk
1 ss smør eller margarin
salt
hvit pepper
reven muskatnøtt
4-5 skiver ost
Skyll frisk spinat og plukk bort de groveste stilkene. Damp spinaten i det vann som henger ved; la den renne av. Hakk den grovt. Tin dypfryst spinat.
Klipp bacon i terninger og rist dem lett gylne. Tilsett hakket løk og la den dampe seg mør.
Hell overflødig baconfett fra. Ha smør i gryten og damp spinaten noen minutter i det. Smak til med salt, pepper og muskat.
Hell det hele i smurt, ildfast fat. Glatt overflaten og legg på gitter av ostestrimler.
Sett fatet høyt i ovnen ved 250 C i ca 10 minutter til osten er halvsmeltet.
Server gratengen varm, garnert med tomat og persille. Den smaker godt til stekt fisk.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme