Flere resulteter finnes under oppskriften
4 daggamle loffskiver
125 g røkt torskerogn
½ dl olivenolje
saften av 1 sitron
10-12 stilker bladpersille
50 g svarte oliven
Skjær skorpen av loffskivene og bløtlegg brødkrummen i lunkent vann. Trykk ut det meste av fuktigheten i en sikt. Plukk brødkrummen fra hverandre med fingrene og mos den fint med gaffel. Tilsett tarama eller renset røkt rogn og rør det hele godt sammen med en tresleiv, eller bedre, bruk rene hender og arbeid det sammen til det er godt blandet.
Rør vekselvis ned olivenolje og sitronsaft med tresleiven til du har en jevn, glatt og kremaktig dipp. Smak den til med mer olje eller sitronsaft. Det skal ikke være for sterk fiskesmak på rogndippen.
Dekk til rogndippen og la den stå i kjøleskapet en times tid. Skyll og tørk persillen og plukk av bladene. Legg bladene i en ring langs kanten av et serveringsfat.
Rør opp rogndippen og legg den pent på fatet. Pynt med oliven og server sprøstekt, ferskt brød til.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme