Flere resulteter finnes under oppskriften
3 egg
8 ss matze-mel, evt matze, som i så fall må knuses først
1 ss hønse- eller oksefett
ørlite støtt ingefær
salt
Skill eggene og pisk hvitene stive. Rør så i eggeplommene, smak til med ingefær og salt. Massen bør smake litt for salt, for matze-melet er saltkrevende. Tilsett matze-melet. Melmengden avhenger litt av eggenes størrelse. Man skal under alle omstendigheter få en svakt grøtaktig masse. Rør i fettet.
La deigen deretter stå i minst 30 minutter. Når den er blitt fast nok, formes den til boller med diameter omtrent som bordtennisballer. Disse kokes så i rikelig med lettsaltet vann til de flyter opp til overflaten. Dette tar mellom 10-15 minutter.
Det er lurt å ta opp én bolle og prøve den. Er den lett og luftig tvers igjennom, er bollene ferdige. Matze-boller serveres som tilbehør i supper.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme