Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g kjøttdeig
300 g kyllinglever
1 løk
150 g bacon
1 1/2 ts salt
1 ts pepper
1 dl hakket persille
1 dl hvetemel
2 dl fløte
2 egg, halvpisket
Finhakk leveren. Skrell og hakk løken. Klipp bacon i strimler. Bland alle ingrediensene i en bolle. Arbeid sammen til en jevn deig. Hell røren i en smurt avlang form på ca 1 1/2 liter.
Stek i ovnen ved 200 C på nederste rille i ca 1 1/2 time.
Avkjøl pateen i formen. Sett den i kjøleskap, helst natten over. Skjær i skiver til servering. Server med cumberlandsaus, små sylteagurker og brød.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme