Flere resulteter finnes under oppskriften
225 g romtemperert usaltet smør
1 stor klype safrantråder
1 ss hakket frisk persille
salt
nykvernet pepper
Rør smøret i en bolle til det er mykt. Knus safrantrådene til et fint pulver i en morter. Ha det i det myke smøret og rør godt til smøret tar farge av safranen.
Bland i hakket persille, salt og pepper. Ha smøret over på et stort ark matpapir eller aluminiumsfolie. Rull sammen til en jevn, pen pølse i papiret og tvinn sammen endene som en smellbonbon.
Avkjøl smøret i kjøleskapet så det stivner. Skjær det i tykke skiver og server på rykende varm fisk eller kylling rett fra grillen.
Denne oppskriften passer til 8-10 porsjoner.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme