Flere resulteter finnes under oppskriften
1 svinehode
1 kg magert svinekjøtt
salt
3 laurbærblad
2-3 hele nellik
1/2 ts pepper
litt karri
persille til pynt
Vask svinehodet og legg det i kaldt vann natten over. Skift vann av og til.
Skyll hodet godt i kaldt vann og legg det i en gryte sammen med svinekjøttet. Hell på så mye vann at det dekker.
Kok opp og skum godt. Tilsett salt, laurbærblad og nellik og legg lokk på.
La det koke til kjøttet er mørt, ca 3 timer.
Ta opp hodet og kjøttet og kok inn kraften til det er bare 2 1/2 dl igjen.
Skjær kjøttet fra benene og del det i mindre stykker. Legg kjøtt og fett i passe blanding i en form. Dryss pepper og karri mellom hvert lag.
Hell kraften over kjøttet til det dekker. Legg press på og sett formen kaldt til det er stivnet.
Hvelv sylten ut av formen. Pynt med persille og server rødbeter ved siden av. Poteter eller brød hører også til.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme