Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g laksefilet uten skinn og ben
1 rødløk
2 vårløk eller 1 liten purre
Lake:
5 dl vann
2 ½ dl vineddik
4 dl sukker
3 laurbærblad
1 ss salt
1 ss sennepsfrø
½ ss hel hvit pepper
½ ss hel nellik
½ ss allehånde
Kok opp alle ingrediensene til laken og la den trekke et par minutter. Avkjøl.
Skjær laksefiletene opp i terninger og dryss over salt. Vend saltet godt inn i fisken. La den stå og trekke med saltet i ca 2 timer.
Skyll av saltet og tørk godt av fisken. Legg laksebitene i en bolle eller krukke sammen med løk i båter og vårløk i ringer. Hell over den avkjølte løken og la fisken stå og trekke smak 5-6 timer på kjøkkenbenken eller minst 8-10 timer i kjøleskapet.
Server med grovt brød og ev potetsalat eller rømme.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme