Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 kg frisk ingefær
vann til koking
Lake:
5 dl vann
1 kg sukker
Syltet ingefær kan kjøpes ferdig, men det er en kostbar delikatesse. Det er betydelig billigere å sylte frisk ingefær selv.
Skrell den friske ingefæren. Skjær den i store biter og kok dem møre i vann, 30-60 minutter.
Kok opp laken. La ingefæren trekke i laken ca 1 time.
Ta opp ingefæren og legg den i glass. Kok sammen laken på sterk varme, ca 5 minutter.
Hell laken over ingefæren, sett på lokk med en gang. Oppbevares kjølig.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme