Flere resulteter finnes under oppskriften
1 svinehode
lettsaltet vann
5 ts salt
1 ts pepper
1 ts malt nellik
1 ts malt allehånde
1 ts malt ingefær
7 ts gelatinpulver
Et svinehode deles på langs og legges under rennende, kaldt vann i 1 døgn.
Kok hodet i lettsaltet vann til det har en kjernetemperatur på 75 C, ca 2 timer.
Avkjøl.
Skjær forsiktig av svoren slik at den er mest mulig hel. Skjær flesk og kjøtt i like tykke skiver, og legg dem hver for seg. Bland sammen salt, krydder og gelatinpulver. Ta en syltepresse eller en bolle, dekk bunn og sider med klede. Kledet dekkes i bunnen med et lag svor med hårsiden mot kledet.
Legg på et tynt lag flesk. Dryss med salt-krydder-gelatin blandingen. Legg så et lag kjøtt, et lag flesk, og dryss med salt-krydder-gelatin blandingen. Fortsett på samme måte til formen er full. Avslutt med et lag flesk, og til slutt et lag svor med hårsiden opp.
Legg kledet mest mulig glatt på toppen, og sett på lokket med klemmer på formen.
Sett formen i kokende kraft fra hodet, og la den stå og trekke ved 90 C i 1 time, til sylten er gjennomvarm.
Ta opp sylteformen. Press lokket litt ned, og sett den til avkjøling.
Ta sylten ut av formen. Renskjær den og legg den et par dager i svak saltlake (225 g salt pr. liter vann) som er tilsatt hel sort pepper og laurbærblad.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme