Flere resulteter finnes under oppskriften
2 slangeagurker
4 store gulrøtter
2 løk
50 g smør eller margarin
2 1/2 dl hønsebuljong
1 ss sitronsaft
salt
pepper
1 ts dillfrø
Vask agurkene, men skrell dem ikke. Skjær dem i ca 2 1/2 cm tykke skiver.
Skrap og vask gulrøttene, skjær dem i tynne skiver. Hakk løken fint.
Damp grønnsakene et par minutter i varmt smør. Hell så på buljong og sitronsaft, dryss salt, pepper og dillfrø over.
La grønnsakene surre til agurkene er helt møre og gulrøttene kokt. La retten koke uten lokk de siste 10 minuttene, så væsken fordamper. Total koketid 20-25 min.
Serveres varmt til retter av stekt kjøtt. Smaker spesielt godt til svinekjøtt.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme