Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg fersk sideflesk av den tynne delen
Krydderblanding:
3 ts salt
1 ts hvit pepper
1 ts allehånde
1 ts nellik
1 ts ingefær
Koking:
1 ts salt pr. liter vann
1 gulrot
1 løk eller 1 bit purre
noen pepperkorn
Del fleskestykket med en kniv slik at det blir halvparten så tykt, men slik at det henger sammen i ett stykke. Legg flesket med svorsiden ned. Bland salt og krydder, strø blandingen over flesket. Rull flesket sammen til en fast rull og surr det med krympet bomullsgarn. La eventuelt rullen ligge i kjøleskap til neste dag.
Legg sylten i en gryte. Mål og hell på vann til det står over sylten. Salt, kok opp og skum av. Skrell og skjær løk og gulrot i biter. Legg dem sammen med pepper i gryten. La sylten trekke under lokk på svak varme til en prøvenål går lett gjennom, ca 1 1/2 time.
Ta opp sylten og legg den i press noen timer. Legg den for eksempel i en avlang kakeform, plasser en kakeform oppå sylten og sett et par sukkerposer i formen som tyngde.
Server sylten i tynne skiver som pålegg, gjerne med sennep og syltede rødbeter.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme