Flere resulteter finnes under oppskriften
2 dl sukker
2 ss honning
3 ss smør
3-4 kardemommefrø
½ ts chilipulver eller kajennepepper
1 ts ingefærpulver eller 1 ss finhakket fersk ingefær
50 g pistasjnøtter uten skall
50 g mandler, flådde og hakkete
50 g hasselnøtter, grovhakkede
30 g sesamfrø
Varm sukker, honning og smør i en stor teflonstekepanne til det blir en lysebrun karamell. Pass på at det ikke blir for varmt. Brenner den må du begynne på nytt.
Knus kardemommefrøene i hånda, og ha de små frøene oppi karamellen. Ha i chilipulver og ingefær.
Ha i pistasjnøtter, mandler og hasselnøtter. La det småsteke i 2-4 minutter. Ha i sesamfrø.
Bre blandingen utover et bakepapir eller aluminiumsfolie. Bre det utover så tynt du kan med en stekespade eller slikkepott.
Når krokanen har stivnet, brekk den i mindre biter eller finhakk den hvis du skal bruke den oppi iskrem.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme