Flere resulteter finnes under oppskriften
225 g romtemperert usaltet smør
100 g steinfrie svarte oliven
1 stor hvitløkfedd, presset
1 ss hakkede friske timianblader
salt
nykvernet pepper
Ha smør, oliven, hvitløk, timian, salt og pepper i en food processor og kjør til blandingen er nesten helt glatt. Maskinen skal mose olivenene helt slik at smøret får en nydelig fiolett farge.
Ha smøret over på et stort ark matpapir. Rull sammen til en jevn, pen pølse i papiret og tvinn sammen endene som en smellbonbon. Avkjøl smøret i kjøleskapet så det stivner. Skjær olivensmøret i tykke skiver og server på rykende varm kylling, kjøtt, fisk eller grønnsaker rett fra grillen.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme