Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g hodekål
1 stor løk
1 grønn paprika
1 rød paprika
2 bokser maiskorn à 285 g nto
150 g sukker
2 ts salt
1 ts tørrsennep
nykvernet pepper
5 dl epleeddik
(3 glass à 4 dl)
Rens kålen for midtstilk og grove bladnerver. Skjær den i tynne strimler. Skrell løken og hakk den fint.
Del paprikaene i to på langs, fjern frø, hvite ribber og stilk. Skjær paprikakjøttet i små terninger.
La maiskornene renne av i en sikt. Ha maiskorn, kål, løk og paprika i en vid, rustfri eller emaljert kasserolle. Tilsett sukker, salt, tørrsennep, litt pepper og eddik og bland det hele.
Kok opp og la relishen putre på svak varme uten lokk i ca 1 time. Rør ofte i den. Smak til med sukker, salt, pepper og eddik og ha relishen over på varme, helt rene sylteglass og lukk dem med en gang med syrefast lokk.
Relishen smaker best etter at den har fått stått et par dager. Den holder seg ca 1 år på et tørt og kjølig sted. I USA er maisrelish vanlig tilbehør til biff og andre kjøttretter. Den brukes ofte til grillmat.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme