Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g storfe- eller svinelever
200 g magert svinekjøtt, eks bog
1 løk
1 eple
4-5 rensede ansjoser
1 ts salt
2 krm pepper
½ ts ingefær
1 ts merian
¾ dl hvetemel
2 egg
1 ½ dl melk
125 g myk margarin
(ca 1 kg postei)
Denne leverposteien passer godt som hverdagspostei.
Ta bort eventuelle hinner og grove ganger i leveren. Skjær lever og svinekjøtt i mindre biter. Skrell løken og skjær den i biter. Del eplet, ta ut kjernehuset. Smelt margarinen.
Med food processor: Monter maskinen med stålkniven. Legg i alle ingredienser utenom melken og fettet. Kjør maskinen 30-60 sekunder, spe deretter med margarin og melk gjennom materøret, og la maskinen gå et minutts tid til røren er helt glatt og jevn.
Med mindre mikser: Gjør som ovenfor, men bland bare halv porsjon om gangen.
Med kjøttkvern: Mal lever og kjøtt to ganger, siste gang sammen med løk, eple og ansjos. Rør ned krydder, mel, egg og til slutt margarin og melk, litt om gangen. Rør gjerne med deigkrokene på elvispen.
Stek eventuelt en smaksprøve og juster krydringen.
Hell røren i godt smurte former, 3 stk à 6 dl eller 1 stk `1,5 liter. Sett dem i en langpanne, dekk med aluminiumsfolie og sett pannen på nederste ribbe i stekeovnen ved 200 C. Hell kokende vann ved siden av formene.
Stek posteien i vannbadet, små former i ca 45 minutter, større former i drøyt 1 time.
Fjern folien mot slutten av steketiden slik at posteien får litt farge på overflaten. La den bli kald i formen, løsne den rundt kantene med en kniv og hvelv den.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme