Flere resulteter finnes under oppskriften
170 g kikerter
4 hvitløkfedd
150 g sesamfrøpasta
¼ ts malt spisskummen
saften av 1-2 sitroner
4 ss olivenolje
salt
pepper
Legg kikertene i vann natten over. Hell av vannet og kok kikertene i en kjele med vann i 60-90 minutter, til de er møre.
Hell av vannet og legg kikertene i en kjøkkenmaskin sammen med sesamfrøpasta, knust hvitløk, olivenolje, sitronsaft og ca 1 dl vann. Bland alt godt sammen til en myk og jevn masse. Legg massen på et fat og hell litt olivenolje over, og strø over persille.
På Korfu og andre joniske øyer serveres denne pureen av kikerter ofte i forbindelse med forretter eller som ingrediens i pitabrød.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme