Flere resulteter finnes under oppskriften
2 eggeplommer
1 ts fin sennep
2 dl olivenolje
1 ts eddik, 7%
1 ts sitronsaft
1/2 ts hvit pepper
2 ss kapers fra glass, med 1 ts av væsken.
Bruk en liten ballongvisp og pisk eggeplommene i en bolle, sammen med pepper, eddik og litt væske fra kapersglasset.
Tilsett oljen litt etter litt under piskingen, først som små dråper fra en skje, deretter som en tynn stråle.
Når majonesen tykner, has sitronsaften i, like før siste rest av olje. Vend inn kapersen og la majonesen få hvile noen timer før bruk.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme