Flere resulteter finnes under oppskriften
350 g hønselever
1 løk
2 smilende egg
¾ dl smeltet hønsefett, annet animalsk fett kan brukes, ikke smør
salt
pepper
Fjern hinner etc fra leveren. Smelt 1/3 av fettet i stekepannen. Skrell løken, skjær den grovt opp og stek den klar og svakt gyllen. Ta den opp med gaffel. Vend leveren i fettet. Den må ikke bli for hardstekt. Den skal være svakt rosa inni. Ha leveren og stekeskyen over i en stor bolle. Tilsett løk, smilende egg (se egen oppskrift) og resten av fettet, som på forhånd er smeltet.
Rør massen godt sammen med mikser. Smak til med salt og pepper og rør godt om på ny. Leverposteien må ikke bli helt moset. Det er bare en fordel at det finnes noen leverbiter her og der i den.
Server posteien for eksempel i en keramikkbolle. Spises lunken med grovbrød til eller kald som pålegg. I kjøleskapet holder den seg i 4-5 dager.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme