Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ ts pepperkorn
4 ss hele koriander
2 ts karvefrø (zeera)
10-12 hele, store kardemommefrø (brune)
6-8 nellikspiker
1 kanelstang
Rens krydderet for rusk og støv. Bruk gjerne et dørslag til å riste bort støvpartikler.
Mal krydderet i en hurtigmikser, mandelkvern eller knus det i morter.
Krydderet kan også varmes lett i en stekepanne før det males.
Garam masala finnes i et utall varianter. Krydderet fås også kjøpt i pakistanske matvareforretninger.
Hver familie lager sin egen garam masala. Oppskriftene vil derfor være svært forskjellige.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme