Flere resulteter finnes under oppskriften
Fyll:
100 g svisker
2 epler
litt salvie
Postei:
3 egg
750 g magert svinekjøtt
100 g brødrasp
1 1/2 dl melk
1-2 ss klippet gressløk
saft og skall av 1/2 sitron
salt
pepper
Pynt:
100-150 g reven ost
2-3 ss kremfløte
noen svisker
Legg sviskene i vann natten over. Ta av noen svisker til pynt. Ta ut stenene av resten. Rens og skjær eplene i båter. Dryss salvie på.
Hardkok 2 egg. Mal kjøttet en gang på kjøttkvern. Bland det med hakkede, hardkokte egg, ett rått egg, brødrasp bløtt opp i melk, gressløk, revet sitronskall og sitronsaft etter smak. Smak godt til med salt og pepper.
Smør en avlang form. Ha halvparten av kjøttet i, deretter svisker og epler og så resten av kjøttet.
Jevn ut overflaten og legg et smurt papir over. Stek posteien midt i ovnen ved 180 C i 1 time og 15 min.
Vend posteien ut av formen. Rør sammen ost og fløte og ha det på posteien. Sett den under grillen til osten er smeltet.
Server posteien varm, pyntet med svisker, med grønnsaker eller salat, og med brød og smør til.
Serveres posteien kald, bland osten med majones i stedet for fløte.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme