Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ss fennikelfrø
225 g romtemperert usaltet smør
1 ss fast honning
1 ss ouzo eller pernod
havsalt
nykvernet pepper
Varm opp en liten kjele på middels sterk varme og dryss i fennikelfrøene. Fortsett å varme forsiktig opp til frøene begynner å gi fra seg aroma. Ta kjelen av varmen og grovknus de ristede frøene i en morter.
Rør smøret mykt og ha i de knuste fennikelfrøene, honning, ouzo, salt og pepper. Rør til ouzoen er godt blandet med smøret. Ha smøret over på et stort ark matpapir. Rull sammen til en jevn, pen pølse i papiret og tvinn sammen endene som en smellbonbon.
Avkjøl smøret i kjøleskapet så det stivner. Skjær det i tykke skiver og server på rykende varm kylling, lammekjøtt, fisk eller skalldyr rett fra grillen.
Oppskriften passer til 8-10 porsjoner.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme