Flere resulteter finnes under oppskriften
15 g tørket sopp
1-2 liter vann
2 gulrøtter
60 g selleri
1 løk
1 ss hvetemel
1 hvitløkfedd
400 g poteter
litt karve
salt
dill eller persille
Bløt soppen, legg den i en gryte og gi den et oppkok. Skjær gulrøttene, sellerien og løken smått og knus hvitløkfeddet. La det hele surre i en panne 5-8 minutter. Dryss over melet. Skjær potetene i småbiter og legg dem i gryten. Legg også grønnsakene i suppen og la det hele koke på svak varme til alle ingrediensene er ferdige.
Smak suppen til med litt salt og karve og dryss dill eller persille på toppen.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika