Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g poteter
3 hvitløkfedd
5 ss kaldpresset olivenolje
6-7 ss hønsebuljong
saft av 1 sitron
salt
hjerteblad fra romersalat eller andre salatblad
50 g svarte oliven
Vask potetene og kok dem. Hell av kokevannet og la dem dampe tørre i kasserollen. Skrell potetene mens de er varme. Mos dem med potetstamper, eller gni dem gjennom en sikt med baksiden av en tresleiv.
Skrell og press hvitløken og bland den med potetpuréen. Tilsett olivenolje, hønsebuljong, sitronsaft og rør det godt sammen. Smak til med salt og pepper. Ønsker du en kraftigere smak, tilsetter du litt mer olivenolje og salt og blander godt igjen.
Plukk salatbladene fra hverandre, skyll og tørk dem og legg dem langs kanten av et rundt serveringsfat. Anrett potetpuréen i midten. Skyll olivenene i kaldt vann og pynt puréen med dem.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika