Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5 kg poteter
1,5 dl olivenolje
¾ dl sitronsaft
salt
1 ts oregano
Skrell potetene, skjær i båter og legg dem i en bolle. Pisk sammen olje, sitronsaft, salt og smuldret oregano. Hell dette over potetene og rør godt slik at det hele blander seg godt. Legg blandingen i en smurt, ildfast form. Strø litt salt over og hell litt vann i bunnen. Sett ovnen på 200 C og stek på nederste rist til potetene er gyllenbrune og myke.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika