Flere resulteter finnes under oppskriften
3 løk
4 store kokte poteter
3 tomater
1 dl hakket dill
1 dl klippet gressløk
2 dl kaffefløte
2 ss smør
1 boks ansjosfilet, ca 125 g
Skjær løken i skiver og fres den i smør på pannen. Skjær potetene i skiver og legg et lag av dem i en smurt ildfast form.
Oppå potetene legges halvparten av løken og tomatene skåret i skiver. Krydre med salt, pepper, dill og gressløk.
Legg resten av potetene og løken på toppen. Legg noen smørklatter på og sett formen midt i ovnen ved 250 C. La formen stå i ovnen ca 10 minutter. Ta den ut, ha på fløte og legg ansjosfiletene i mønster på toppen. Sett formen i ovnen og la den stå nye 10 minutter til potetene har fått en gyllen farge.
Serveres rett fra ovnen med brød og smør til.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika