Flere resulteter finnes under oppskriften
2-4 poteter pr. porsjon
vann
2-3 ts salt pr. liter vann
(dill)
KOKETID
nye poteter: 15-20 min.
vinterpoteter: 20-30 min.
Børst og skyll potetene hvis de skal kokes med skallet på, eller råskrell dem.
Nye poteter bør bare børstes eller skrapes.
Sett nye poteter over i kokende, vinterpoteter i kaldt, saltet vann. Til nye poteter kan vi ta med noen dillkvaster i kokevannet.
La potetene koke raskt opp og deretter småkoke til de er møre.
Hell av kokevannet og sett potetene tilbake på svak varme. Damp dem godt uten lokk.
Råskrelllede og nye poteter drysses med hakket persille eller dill før serveringen.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika