Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g poteter, 8-10 stk
1 ts salt
nymalt pepper
25 g margarin eller smør
8 sjalottløk
2 ss margarin eller smør
1 eggeplomme
salt
pepper
Skrell potetene og riv dem grovt. Tørk de revne potetene i et håndkle eller med tørkepapir. Krydre med salt og pepper og rør om.
Varm opp matfettet i en stekepanne. Legg potetene i klikkvis og trykk dem tynne. Stek potetmunkene gyllenbrune på begge sider. Legg dem på fat.
Skrell og hakk løken grovt. Fres den myk i matfett uten at den får farge. Miks løken til en fin puré. Bland i eggeplommen og smak til med salt og pepper. Avkjøl.
Legg sammen potetmunkene to og to med litt løkpuré imellom. Varm dem ved 200 C i ca 8 minutter eller i mikroovn i 2-3 minutter på full effekt.
Server potetmunkene til viltstek.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika