Flere resulteter finnes under oppskriften
4-5 poteter
2 ss smør
2 egg, skilt i hviter og plommer
salt
pepper
litt hvetemel
1 dl brødrasp
solsikkeolje
Skrell og skjær potetene i grove biter. Kok dem møre i vann uten salt og la dem dampe av seg. Bruk en stor gaffel eller en potetstamper og mos potetene sammen med smør. La stappen avkjøle seg noe, smak til med salt og rikelig pepper. Rør inn eggeplommer, men pass på at stappen ikke blir for tynn.
Ha litt olje på hendene og form potetmosen til små pølser eller boller. Ha dem på smurt matpapir etter hvert. Ha godt med hvetemel på en tallerken, pisket eggehvite på en annen og brødrasp på en tredje.
Varm oljen i en solid gryte, men ikke mer av den enn at den står maks to tredjedeler opp i gryten, til omtrent 180 C.
Rull potetpølsene i mel, slik at det dekker absolutt alt. Rull dem deretter i pisket eggehvite og avslutt med å rulle dem i brødrasp over det hele.
Friter dem en håndfull av gangen og la dem renne av seg på papir.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika