Flere resulteter finnes under oppskriften
potetstappe (se egen oppskrift)
revet muskattnøtt
1 eggeplomme
salt
pepper
1 eggehvite
strøkavring
matfett
Lag potetstappe etter egen oppskrift, men bruk litt mindre melk. Rør inn eggeplommen og tilsett krydder etter smak. Form kuler av potetstappen, som bør være nokså fast, da går det lettere.
Vend kulene i sammenpisket eggehvite, deretter i strøkavring. Kok dem i fett til de blir gyllenbrune, og server dem til kjøtt eller fisk.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika