Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg søtpoteter, kokte og skrelte
3/4 dl smør
6 ss brunt sukker
2 bananer, moste
4 ss ristede pecannøtter
3 ss mørk rom
1/2 ts salt
4 tangeriner eller mandariner
Forvarm ovnen til 185 C.
Mos søtpotetene og bland dem med 2 ss smør, 4 ss sukker, rom, salt og moste bananer.
Skrell tangerinene eller mandarinene. Skjær båtene skinnfrie. Del hver båt i to. Plukk vekk eventuelle steiner. Bland fruktkjøttet forsiktig i søtpotetblandingen. Fyll potetmosen i form.
Legg skinnfrie tengerinbåter eller mandariner på toppen av potetmosen.
Bland resten av smøret og sukkeret med de ristede pecannøttene. Dryss blandingen på toppen av mosen. Stek retten i 30 minutter.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika