Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg poteter
1 porsjon béchamelsaus (se egen oppskrift)
salt
hvit eller svart pepper
1 kryddermål revet muskatnøtt
1 - 1 1/2 dl finhakket dill
Kok potetene (uskrelte) forsiktig slik at de ikke koker i stykker. Hell fra vannet og avkjøl potetene et par timer. Skrell dem og skjær dem i ganske tykke skiver. Sett dem til side.
Lag en porsjon béchamelsaus. Smak den til med litt revet muskatnøtt og evt. salt og nymalt pepper. Ha potetskivene i den varme sausen. Varm det hele forsiktig opp. Bland i dillen og server straks.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika