Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g mandelpoteter
4 hardkokte egg
1 finhakket rød paprika
litt chilipepper
1 beger Cottage Cheese
1 dl rømme
saft av ½ sitron
2 ss olivenolje
½ ts salt
1 krm støtt karve
1 krm gurkemeie
1 krm hvit pepper
Kok potetene med skallet på. Skrell dem mens de er varme og avkjøl. Skrell de kokte eggene og skjær dem i båter. De to andre plukkes plommen ut av. Mos plommene med Cottage Cheese og visp sammen med rømme, olje og sitronsaft. Smak til med salt, pepper, chili, karve og gurkemeie.
Skjær potetene i skiver og anrett på et leie av salatblad. Hell ostesausen over og pynt med løkringer, oliven og strimler av eggehvite.
Serveres som forrett med brød eller tilbehør til kjøtt og fiskeretter.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika