Flere resulteter finnes under oppskriften
1-3 poteter pr. person
Forvarm stekeovnen til 200 C. Skrubb potetene godt. Prikk potetene godt hvis du ikke bruker aluminiumsfolie. Legg potetene rett på rist midt i ovnen eller i en langpanne eller en ildfast form. Bak potetene til de er møre.
Baker du i aluminiumsfolie blir potetene fuktigere innvendig, og bakingen tar lengre tid enn uten folie.
Middels store poteter uten folie blir ferdig på ca 45 min, større poteter 1 time.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika