Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg potet
2 hele hvitløk
½ ts tørr sennep
½ ts malt muskat
2-3 dl melk
50-75 g smør
salt
pepper
Skrell og kok potetene i terninger. Rens hvitløken og gi den et raskt oppkok. La den deretter dampe i smør på svak varme i 20-25 minutter eller til de blir møre.
Mos potetene og tilsett hvitløken som du har moset gjennom sikt eller kjørt i hurtigmikser til en purre. Tilsett muskat og sennep og spe med melk. Smak til med salt og pepper.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika