Flere resulteter finnes under oppskriften
10-12 råskrelte poteter
3 ss smør eller margarin
2 pressede hvitløksfedd
1 ts salt
litt pepper fra kvern
Skjær potetene i tynne skiver. Det er enklest med en grønnsakskutter eller food processor, men i så fall må potetene skylles raskt i et døreslag under rennende vann etterpå. Slurver du med denne detaljen, blir potetene unødig klebrige. Klapp potetene tørre med husholdningspapir.
Smør en ildfast form med kanter. Legg potetskivene lagvis i formen i taksteinmønster. Ha romtemperert smør smakt til med hvitløk klattvis mellom lagene. Dryss på salt og pepper. Ha noen ekstra smørklatter på toppen og la potetgratengen stå i stekeovn ved 225 C i ca. 40 minutter.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika