Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg små poteter, gjerne mandelpoteter
4 ss smør
4 ss farin
Kok potetene med skallet på, avkjøl og skrell dem. Legg dem i en sikt og dusj dem i kaldt vann.
Brun smør og sukker i stekepannen over svak varme. Vent til sukkeret begynner å boble før de fuktige potetene has i.
Rist forsiktig på stekepannen av og til, slik at potetene får et sukkerlag over det hele. La potetene stå slik noen minutter til de er gjennomvarme og server med en gang.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika