Flere resulteter finnes under oppskriften
900 g middels røde kokepoteter
4 store hvitløksfedd
175 ml kulturmelk
1/2 ts salt
1/4 ts nymalt svart pepper
2 ss hakket gressløk
Skrell og skjær potetene opp i biter.
Ha potetene og hvitløk i en stor kjele og tilsett nok vann til at det dekker. Kok opp over sterk varme og reduser til middels varme. Småkok under lokk i 20 - 30 minutter eller til potetene er gaffelmyke.
Legg potetene og hvitløken i en bolle og mos eller pisk potetene til en passende masse. Tilsett kulturmelk, salt og pepper. Rør med gaffel akkurat lenge nok til at det er blandet. Pynt med gressløk om det er ønskelig.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika