Flere resulteter finnes under oppskriften
10 mellomstore poteter
100 g sellerirot
3 dl melk
1 ss smør
1 ss finhakket frisk basilikum
salt
hvit pepper
1 ss olivenolje
Skrell potetene og del dem i to. Rens selleriroten og kutt den i terninger. Kok poteter og selleri møre. Slå av vannet og la dem dampe godt ut.
Varm melken sammen med smør. Mos potetene og sellerien. Spe med den varme melken. Rør kraftig, slik at pureen blir lett og luftig.
Siden vanninnholdet i potetene er forskjellig, er det vanskelig å si eksakt hvor mye melk som er passe.
Rør inn hakket basilikum og smak til med salt og hvit pepper. Drypp over olivenolje før servering.
Denne potetpureen passer godt til retter med en del krydder i. Husk på at for å få et godt resultat må du ikke bruke nypoteter.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika