Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g råskrelte poteter
2 1/2 ss smør
salt
1 ts hvit pepper
1/2 ts muskat
3 dl kokende melk
Kok potetene, sil av kraften, og damp dem godt.
Kvern potetene, og ha mosen i mikseren. Tilsett smør, salt og krydder. Elt godt.
Spe massen med kokende melk til den har fått en ønsket konsistens og smak til med salt og krydder.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika