Flere resulteter finnes under oppskriften
12-14 poteter
1 fedd hvitløk
1 dl finhakkete krydderurter, gjerne blandet (gressløk, dill, persille)
1 ts salt
½ ts pepper
4 dl fløtemelk
2 dl revet ost
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Bruk gjerne skiveapparatet på food processoren.
Legg potetskivene i en smurt, ildfast form. Press over hvitløksaft og dryss på krydderurter, salt og pepper.
Hell så på fløtemelk og stek potetene ved 225 C i 20 minutter. Dryss på revet ost og stek videre i ca 30 minutter.
Serveres blant annet til røkt fisk eller kjøtt.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika