Flere resulteter finnes under oppskriften
8 store poteter
2 løk
3 dl buljong
1 kvast frisk eller 1 ts tørket timian
nykvernet pepper
Skrell potetene og del dem i tynne skiver, 1-2 mm.
Skrell løken, og del også den i tynne skiver. Fres løken lett i smør slik at den blir blank.
Ha potetskivene i en smurt ovnspanne eller ildfast form. Fordel løken over, og slå over varm buljong. Tilsett timian og nykvernet pepper.
Sett potetene i ovn som er forvarmet til 175 C og bak til de er møre, ca 35-40 minutter.
Tilbereningen kan varieres med å tilsette purre eller tomat og revet ost rett før potetene er ferdig.
Smaken kan fortserkes med hvitløk og gjerne litt chilipepper.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika