Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g sikorisalat
1 kg poteter
4 ss smør
1 fedd presset hvitløk
6 ss kremfløte
3 egg
salt
pepper
Smør en 2 liters suffléform med smør og sett formen oppned i fryseren.
Fjern stygge blader av sikorisalaten og del den i to på langs. Snitt den i tynne skiver.
Kok potetene. Forvarm stekeovnen til 230 C.
Smelt smør i en stekepanne, tilsett hvitløk og sikorisalat. La det surre i 10 minutter.
Mos potetene. Rør sikorisalat, fløte, eggeplommer, salt og krydder i potetmosen.
Stivpisk eggehvitene og skjær dem i potetblandingen. Hell blandingen i formen og legg noen smørklatter på toppen. Stek i 35-40 minutter.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika