Flere resulteter finnes under oppskriften
8 poteter
250 g kjøttdeig
2 skiver kokt tunge
1 hakket løk
margarin eller olje
salt
pepper
basilikum
smør
reven ost
Tomatsaus:
1 hakket løk
margarin eller olje
1/2 boks tomater
salt
basilikum
Kok potetene så vidt møre i lettsaltet vann. Skrell dem og hul dem litt ut.
Brun kjøtt, hakket tunge og hakket løk i margarin eller olje. Rør i det som er hult ut fra potetene. Smak til med salt, pepper og basilikum. Virker farsen for tørr, kan den spes med litt terningbuljong eller rødvin.
Fyll farsen i potetene, legg en smørklatt på og dryss over med reven ost.
Sett potetene i smurt, ildfast fat. Stek retten på 225 C i ca 40 min. til farsen er delikat brun og alt er gjennomvarmt.
Saus: Damp hakket løk i fett. Tilsett tomater med litt av kraften og kok sausen til den er jevn.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika