Flere resulteter finnes under oppskriften
2 store poteter
4 gulrøtter
½ dl olivenolje
100 g majones
60 g grønne erter
150 g tunfisk i olje
salt
pepper
2 egg
Skrell potetene og gulrøttene, og kok dem til de er møre og fine.
Mos dem sammen med en gaffel. Tilsett litt salt og pepper, pluss majones. Hell samtidig i olivenolje litt etter litt for å få en jevn og glatt masse.
Rør inn de grønne ertene sammen med tunfisken. Pynt med eggehakk eller egg i skiver eller oliven.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika