Flere resulteter finnes under oppskriften
6-8 poteter
1 løk, hakket
2 ss smør, margarin eller fleskekjøtt
salt, hvit pepper
ca. 4 dl. fløte eller melk
KOKETID: 15-20 min.
Skrell og skyll potetene. Skjær dem i jevne terninger.
Stek potetene og løken langsomt i fettet til blandingen har fått farge.
Krydre.
Spe med væsken litt om gangen. La potetene småkoke til de er møre. Smak, og tilsett eventuelt hakket persille.
Serveres til stekte retter av flesk, pølse eller skinke.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika