Flere resulteter finnes under oppskriften
700 g søtpoteter
2 ss smør
6 ss demerarasukker
Kok potetene i vann til de nesten er møre. Del potetene i fire båter på langs.
Smelt smør i en stekepanne. Tilsett potetene. Dryss sukker over. Etterhvert som sukkeret smelter og koker blir det en slags karamell. Vend potetene slik at de blir jevnt dekker med en sprø sukkerhinne. Det tar ca 5-7 minutter.
Denne retten passer godt til skinke og serveres i varm form.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika