Flere resulteter finnes under oppskriften
1-2 store poteter pr. person
OVNSTEMP: 225 grader
STEKETID: 45-60 min.
Børst, skyll og tørk potetene.
Legg potetene i en ildfast form eller langpanne, eventuelt på rist. Man kan ha salt i bunnen av langpannen. Potetene kan også pakkes i folie. La potetene steke i ovn - bakes - til de er møre. Prøvmed kakenål. Snitt et kryss i poteten og klem innholdet litt opp like før servering.
Serveres til silderetter og stekte eller grillede kjøttretter eller som en enkel rett med aromasmør.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika