Flere resulteter finnes under oppskriften
5 poteter
1 gulrot 1 purre
margarin
buljong
salt
pepper
hakket persille
en bit selleri
Poteter, purre, gulrot og selleri skjæres i tynne skiver og stekes noen minutter i margarinen. Spe med så mye buljong at alt blir dekket, og la grønnsakene koke seg møre under lokk. Smak til med salt og pepper. Strø finklippet persille over.
Godt til stekt pølse eller stekt kjøtt.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika