Flere resulteter finnes under oppskriften
4 poteter
salt
pepper
smør
Potetene skrubbes og pakkes i aluminiumsfolie. Legg dem i asken i peisen eller i bålet. For å få dem ordentlig stekt er det viktig at det er mange glør. Legg asken godt rundt potetene og la dem ligge der i 30 minutter. Prøv med en strikkepinne om de er gjennomstekte.
Legg pakkene på tallerkenen, pakk opp og tilsett salt og pepper etter smak. Legg smørkuler i potetene.
Smaker godt til stekt pølse eller stekt kjøtt.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika